dinsdag 19 februari 2013

Trakteren

Onze zoon is 3 jaar geworden! En dat moet natuurlijk gevierd worden op het kinderdagverblijf! Nu vind ik het persoonlijk niet nodig om de kinderen te overdonderen met bakken snoep en zakken chips.
Dus kies ik vaak voor een (redelijk) gezonde snack. Dit keer een danoontje. Mijn zoon is er gek op en veel kinderen lusten het.

Maar hoe maak je nu een leuke traktatie met een danoontje?
Ik vind het leuk om een traktatie te maken die niet meteen in de prullenbak verdwijnt, zoals (helaas) de meeste traktaties. Dus probeer ik iets blijvends te geven, waar de kinderen mee kunnen spelen.
Ditmaal een vliegtuigje...

Maar hoe combineer ik nu een vliegtuigje met een danoontje?
Een danoontje en een vliegtuigje...ik heb ze allebei al weken in mijn hoofd en probeer op die manier een leuke combinatie te maken.
Een vliegveld moet het dus worden. Maar danoontjes op een vliegveld.....dat is ook raar. Dus maal ik avonden aan een stuk hoe ik dat op ga lossen.
Zoals altijd lijkt de oplossing maar niet te komen. Totdat de druk zich opvoert en de tijd begint te dringen. Eindelijk, twee dagen voor DE dag dan eindelijk HET idee.
Een vliegveld met een terminal, waar danoontjes in verstopt zitten! Dus dat is knutselen geblazen!
En ik ben al lang blij dat me de perikelen van vorig jaar bespaard blijven. Toen heb ik uren zitten knutselen op een kaas-trein. Die de volgende ochtend door een defecte koelkast, bevroren naar buiten kwam.  Die gelukkig door de kinderen toch enthousiast werd ontvangen.

Vanmorgen was het uur van de waarheid. Zoonlief mocht op 'school' gaan trakteren. Toen hij beneden kwam en het vliegveld voor het eerst zag, was hij helemaal blij! Wat was dat mooi geworden mama! Ook op het kinderdagverblijf reageerden de kinderen door het dolle: "Ik wil ook een vliegtuig!" En alsof dat nog niet genoeg was, vertelde mijn zoon zijn grootste geheim: dat er ook nog danoontjes verstopt zaten.
We mogen wel zeggen dat het geslaagd is! Zoon blij, kinderen blij en dus moeder blij!

  Geen opmerkingen:

Een reactie posten