dinsdag 19 maart 2013

Uit eten...

Je kent het wel, je gaat gezellig uiteten, maar na verloop van tijd beginnen de kinderen zich behoorlijk te vervelen. Het wachten op eten duurt te lang en iedereen begint te mopperen. Zonde van dat gezellige etentje. 
Zorg er dan voor dat je kinderen zich kunnen vermaken. Lang niet elk restaurant is voorbereid op het vermaak van de kleine eters. 

Ik heb zelf altijd wel iets in mijn tas zitten om mijn zoon bezig te houden, maar echt handig is het vaak niet. Daar heb ik nu iets op gevonden. De stiftenrol en de autorol. Ik heb ze zelf al standaard in mijn tas zitten. Want of we nu uit eten gaan, ik ergens in een wachtkamer belandt, of op visite ga bij iemand die geen speelgoed heeft, ik kan nu autootjes tevoorschijn toveren. Vaak tot aangename verbazing van Lucas. Want hij doet niets liever dan kleuren of scheuren...

Ik maak de rollen in de borduurmachine. Ik ben gek op dat ding, want elke keer ontdek ik weer nieuwe dingen die ik er mee kan maken. 
Ik begin met het op maat knippen en strijken van stof. Veel stof. Dan span ik de juiste versteviging in de machine en begin zo het patroon uit te werken. Laagje voor laagje. Tijdrovend, maar super leuk!

Zo heb ik ook al een stiftenrol gemaakt voor een lunchroom. Zo zijn ze altijd voorbereid op de kinderen die komen, kunnen ze lekker bezig blijven. 
 


 Het ziet er wel lekker vrolijk uit, zo'n stapeltje vrolijke stofjes. Jammer genoeg kan ik er niet zo veel tegelijk maken. Ben toch best lang met een autorol bezig. Maar dat maakt ze niet minder leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten