zondag 8 december 2013

Dag Sinterklaas, Hallo Kerstman

De enorme drukte voor Sinterklaas is voorbij. Voor ons betekent dat een paar dagen rust, voordat alle kerstinkopen weer gedaan worden. Kerstsokken, kerstmutsen en kerstballen met naam...ze vliegen letterlijk de deur uit!
Goed moment dus, om even iets anders te doen dan werken.

Ik ben gek op knutselen. Dat kan van alles zijn: iets maken met mijn kinderen, kaarten maken of gewoon een knutsel uitproberen. Ik maak daarbij vaak dankbaar gebruik van alle machines die ik ondertussen tot mijn beschikking heb.

Ditmaal wilde ik een sneeuwpop maken. Als basis gebruikte ik daarvoor een waxine-lichtje op batterijen. De rest is gemaakt van karton en een strikje van lint.
Het staat zo gezellig en de kinderen vinden hem helemaal leuk!

Het lijfje kun je maken zoals je zelf wilt. Voor de knopen, ogen en mond heb ik heel simpel met een perforator wat rondjes gemaakt. Dan nog armen en een mutsje.
Als je de sneeuwpop op wilt hangen, zorg dan dat hij goed vast zit met lijm.

Je kunt de lichtjes ook op een andere manier versieren. Denk aan lintjes of glitters. Of maak er een kerstman of rendier van. Alles kan. Dat is het leuke van knutselen...elke keer maak je weer iets anders.


2 opmerkingen:

 1. heeft u een beschrijving van de sneeuwpop hoe u hem heeft gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Aafke, je kunt een patroontje naar wens uitprinten en dit overtrekken op karton. Dan knip je alle vormen van het lijfje uit en plakt deze op elkaar.
   De armpjes zijn ook van karton.
   De knoopjes, ogen en mond zijn gemaakt met een perforator. Die rondjes zijn perfect om op te plakken.
   Vervolgens heb ik aan de achterkant een lintje vast geniet als lusje, zodat je hem op kunt hangen.
   Als laatste het lampje er op geplakt. Let op, dat het goed vast zit, want het is best wel zwaar.
   Je kunt hem nog versieren met een strikje of glitters.

   Ik ben benieuwd naar jouw resultaat!

   Verwijderen