donderdag 4 september 2014

Herinneringen...

geschreven door Sandra

Afgelopen mei zijn we verhuisd naar een groter huis en er kwamen heel wat dozen uit de opslag. Alles op de zolder gezet met de gedachte: die spullen heb ik nu niet nodig, daar kijk ik nog wel een keer naar. 
Na twee maanden had ik eindelijk wat extra tijd. De kindjes waren op het kinderdagverblijf en mama kon met een bakkie koffie de zolder op. Pfff waar zal ik beginnen? 

Er staan zo ongeveer 20 dozen, waarvan ik van sommige niet eens weet wat er in zit. De eerste dozen waren makkelijk; administratie. Dus in de doos terug en deze keer wèl opgeschreven wat erin zit. 
De volgende dozen waren foto's, tja wat doe je dan? Die ga je allemaal zitten kijken natuurlijk. Poeh, wat veranderen mensen in 11 jaar tijd! 
Daarna waren de dozen van de kinderen aan de beurt. Ik heb lekker zitten zwijmelen bij de foto's van het eerste levensjaar van onze oudste dochter. Het zwangerschapsdagboek en 'ikke'-boek met alle mijlpalen van het eerste jaar. 
O ja, toen kwamen de tandjes, toen ging ze kruipen etc. Nu ik het zo lees, komen de herinneringen weer boven alsof het de dag van gisteren was. 

Na het gezwijmel weer terug naar de dag van vandaag, over een paar weken gaat ze naar school! Baby, dreumes, peuter, kleuter het vliegt voorbij! 
Ik had al een mooie kist gemaakt om alle belangrijke spulletjes in te bewaren, gewoon een simpele witte kist bij onze Zweedse vrienden gekocht, hij moet alleen nog gepimpt worden. 
Leuk behangetje erop en een naamsticker, maar dat plan moet nog gerealiseerd worden.  

Uit de kist kwam ook het allereerste setje van beide dames. Ik vond het zonde om die te laten liggen in de kist, dus ik heb ze samen met het geboortekaartje in een lijst gedaan en ze komen op hun slaapkamers te hangen. Kan ik af en toe nog even lekker zwijmelen...
Wil je zelf ook zo'n leuke lijst maken? Dan ga je als volgt te werk:

* Zoek een diepe lijst, waar je wat spullen in kan stoppen
* Versier de achterwand naar wens met papier, behang, een tekening of verf.
* Vul de lijst nu op met leuke spulletjes: denk dan bijvoorbeeld aan een mutsje,     geboortekaartje, speentje, eerste pakje of de eerste sokjes. 

Je kunt hem voor jezelf maken, maar het is natuurlijk ook een fantastisch kraamcadeau...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten