donderdag 10 november 2016

DIY - Sinterklaas versiering

De feestdagen zijn voor mij altijd gezellig druk. De webshop is dan druk bezocht en het hele gezin zit vol met afspraken en vieringen.
Toch vind ik het altijd fijn om het huis te versieren en nieuwe knutsels te maken. Zodat het gezellig is als we thuis komen en samen kunnen genieten van alle leuke momenten. De trend van dit jaar is zwart, wit en hout. Ik ben er dol op!
http://www.lievelabels.nl/2/125/sinterklaas

Maar mijn favoriet van dit jaar is de stolp. Ik heb twee kleine kinderen, die graag overal aanzitten. De stolp is een uitkomst. We maken er regelmatig een nieuwe eigen 'tentoonstelling' in en de kinderen blijven er dan netjes van af. Hier een beschrijving, hoe je zelf deze mooie versiering kan maken.

Wat heb je nodig:
* Stolp
* Een houten bord of plank
* Stukje touw
* Washi tape (ook wel masking tape genoemd)
* Versiering, zoals een Sinterklaas, klein boompje en scrabble letters
* Pepernoten
De slinger:
Knip een stukje touw, een paar centimeter langer dan je stolp breed is. Maak hier vlaggetjes op van washi tape. Je vouwt eerst stukje tape om het touw heen en knipt ze daarna in driehoekjes.
Je kunt de slinger nu aan de binnenkant van de stolp bevestigen. Dit kan ook met tape of gewoon plakband, maar in dit geval heb ik lijmdots gebruikt. Dit is een klein rondje met lijm, zodat je het onzichtbaar vast kan maken.

De stolp:
Zet al je decoratie op het plankje. Verschuif een beetje, totdat het naar je zin is. Je kunt eventueel nog sneeuw toevoegen of zwarte pietjes. Je kunt dit niet verkeerd doen, als jij het mooi vindt, is het goed! Neem drie handjes pepernoten. Strooi er 1 in je stolp en eet de andere twee handjes gezellig samen op! ;-)
Et voila! Ook jij kunt dit maken!

 


Ik heb ook nog een vensterbankversiering gemaakt van MDF huisjes. Je kunt de huisjes tegenwoordig overal kopen. Deze heb ik bij Action gehaald. Ik heb ze met een spuitbus zwart gespoten en goed laten drogen.

 Daarna ook hier vlaggetjes gemaakt van washi tape. Dit doe je op dezelfde manier als bij de stolp. Je kunt de kleuren kiezen die je mooi vindt, alles mag!

 Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Ik heb er uiteindelijk nog meerdere huisjes en een stoomboot bij gemaakt. De versiering kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met:
* pepernoten
* sneeuw maken van watten
* Sinterklaas en Zwarte Pieten maken van strijkkralen
* poppetjes van Playmobil

De kinderen vinden het hier geweldig! Ze spelen er graag mee. Ik vind het vooral heel erg gezellig!Geen opmerkingen:

Een reactie posten