donderdag 19 oktober 2017

De spanning stijgt...

De spanning stijgt...

En dan heb ik het over de December spanning. Nu al? Ja, nu al! Hier gaan de eerste Sinterklaas en Kerst bestellingen de deur al uit. Al een tijdje, om eerlijk te zijn. En ondanks dat ik de feestdagen altijd ontzettend knus vindt, merk ik dat de kinderen het allemaal wat veel vinden.


Pepernoten op het strand

In Augustus liggen de eerste pepernoten in de winkels. Ik weet nog dat ik het las, toen we net terug kwamen van een dagje strand. Drie weken geleden viel het eerste grote speelgoedboek al bij ons op de deurmat. Ik ben blij dat de kinderen hem nog niet hebben gevonden. Want hoe leg ik ze uit, dat ze nog twee maanden moeten wachten op Sinterklaas?
We klagen er allemaal over! Maar blijkbaar is er wel een markt voor. Want als niemand ze kocht, zouden de pepernoten echt nog niet in de winkel liggen.

Eerlijk is eerlijk

Ik doe er ook aan mee! Natuurlijk! Ik verkocht mijn eerste kerstsok dit jaar al in Juli. En in Augustus ben ik al bezig met de uitwerking van nieuwe ideeën en ontwerpen. Zakelijk gezien, ben ik dus minstens 5 maanden per jaar bezig met de feestdagen. En ik vind het leuk! Want het geeft me inspiratie en een goed gevoel. Maar privé moet ik er eigenlijk nog niet echt aan denken...
Elke avond snel eten om het Sinterklaasjournaal te kunnen zien. 
De schoen zetten, of juist NIET mogen zetten.
En de duizenden vragen, die elk jaar lastiger te beantwoorden zijn.

Aftellen

Om het de kinderen wat makkelijker en duidelijker te maken, werken we thuis eigenlijk best vaak met aftelkalenders. Voor een feestje, logeerpartijtje, verjaardag, maar zeker ook voor Sinterklaas. Want een kalender geeft ze rust. En overzicht. Het haalt de spanning weg en geeft ze duidelijkheid wat ze kunnen verwachten.
En ik snap het wel, want zelf werken we toch ook met een kalender of agenda? Het geeft ons zelf ook rust en overzicht in alle dingen die we in een week moeten doen.
Dat bracht me op het idee om verschillende aftelkalenders te ontwerpen. De jongens hier zijn laaiend enthousiast en vragen of we hem al op kunnen hangen.

Eigenlijk kan ik zelf niet kiezen tussen de variant voor verjaardagen of voor Sinterklaas. Dus ik denk dat ik ze thuis maar allebei gebruik. Ze zijn namelijk niet alleen handig, maar ook super mooi!


Dus genieten we extra

En toch...toch is het wel een heel gezellig seizoen he? Lekker vroeg donker, de gordijnen dicht, kaarsen aan. Lekker met zijn allen voor de televisie kruipen, onder een dekentje. We versieren het hele huis. Van voordeur tot achterdeur, met tekeningen, raamstickers, kaarsjes, slingers, en alles wat we mooi vinden.

En vanaf dit jaar dus ook met een echte aftelkalender! Ik twijfel nog: het krijtbord of het memobord. Welke vindt jij het mooiste?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten